In 2017 werd met de Garnizoensdagen de eerste aanzet gegeven voor de viering van het 350-jarig ontzet van Coevorden in 2022. Sterker nog, Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden werd opgericht om jaarlijks met het organiseren van de Garnizoensdagen te groeien naar een groots evenement in 2022.

in 2022 staat Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden het laatste weekend van augustus met "De Slag om Coevorden"  stil bij het 350-jarig ontzet van de vesting.  Natuurlijk mogen de drie hoofdpersonen bij De Slag om Coevorden niet ontbreken. De slag zal dan ook worden gadegeslagen door de drie hoofdrolspelers uit 1672, namelijk  onze plaatselijk held Meindert van der Thijnen, Luitenant Generaal Carl von Rabenhaupt en de bisschop van Münster, Berend van Galen.

Het verhaal van Coevorden

Wat gebeurde er in 1672 en wie waren Meindert van der Thijnen, Luitenant Generaal Carl von Rabenhaupt en de bisschop van Münster, Berend van Galen.  Om meer te weten te komen over het rampjaar 1672 kijk op de pagina's Mijndert van de Thijnen, Carl von Rabenhaupt, Bommen Berend en Het ontzet van Coevorden. 

Herovering Van Coevorden in 1672

Verslag van de Herovering van Coevorden in 1672 door Joop van Campen en Klaas Bijsterveld kunt u hier downloaden.

A.L. Lesturgeon heeft in 1872 het toneelstuk "De verrassing van Coevorden in 1672" geschreven. In 1922 is het toneelstuk nogmaals opgevoerd. Voor die gelegenheid werd het opnieuw gedrukt, nu bij Van Gorcum in Assen. in 1972 is het stuk bewerkt door H. Vos uit Zweeloo.  Het toneelstuk kunt u hier downloaden.