Schutterij van Koeverden

Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden is in 2017 gestart met een eigen re-enactmentgroep de "Schutterij van Koeverden".

Doelstelling van de "Schutterij van Koeverden" is om naast actief deel te nemen aan de Garnizoensdagen in Coevorden ook acte de présence te geven bij diverse activiteiten in de gemeente Coevorden. Dat kan zowel in de stad als in de dorpen zijn.

Om ook in de vakantieperiode toeristen naar het centrum van Coevorden te trekken en aandacht op de Vesting Coevorden te vestigen zal de re-enactmentgroep in combinatie met onder andere een stadswandeling op een vast tijdsstip op de zaterdagmiddag een demonstratie bij het Kasteel verzorgen.

De "Schutterij van Koeverden" is in opleiding bij Exercitie Peloton Bourtange om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Zo worden ze opgeleid om een kanon te bedienen, krijgen exercitie en worden opgeleid tot Piekenier.

Lijkt het je leuk om hier deel van uit te maken aarzel dan niet om het formulier op de pagina re-enactment in te vullen.