Dit was het programma in 2019

Vrijdag 30 augustus "Appel van de troepen"

Locatie: Het Arsenaal

18.30 uur Ontvangst door Folkert Sinnema, voorzitter Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden. Toespraak burgemeester Bert Bouwmeester.

19.00 uur Lezing "Hoe de blauwe dood in Coevorden kwam" door dr. Vilan van de Loo, neerlandica en schrijfster.

20.00 uur Knallende opening van de Garnizoensdagen door burgemeester Bert Bouwmeester.

20.30 uur Fakkeltocht met verhalen en gedichten, eindpunt Kampement op de Weeshuisweide met muziek en een hapje en drankje.

Zaterdag 31 augustus "De troepen in actie"

Om 09.30 uur inspectie van de troepen door wethouder Jeroen Huizing waarna de kanonnen bulderen, schieten de musketten en patrouilleren de militairen van het garnizoen door het centrum van de stad. Om 10.00 en 15.30 uur orgelconcerten in de Ned. Herv. Kerk.

Militairen van het vroegere garnizoen en 12 Infanteriebataljon Luchtmobiel Regiment van Heutsz geven demonstraties op de Weeshuisweide, Markt en Gedempte Haven.

Om 16.30 uur sluiten het Re√ľnie Orkest Artillerie, het Coevorder Mannenkoor en alle re-enactmentgroepen de dag spectaculair af. Verheug u vast op een "daverende" uitvoering van "Ouverture 1812" van Tschaikowsky.

Zondag 1 september "Afscheid van de troepen"

10.00 uur Hagepreek op de Weeshuisweide met muziek en zang. Aansluitend demonstraties re-enactmentgroepen.

Naast de inzet van veel mensen is er ook sponsoring nodig om de Garnizoensdagen te kunnen realiseren. Er zijn voor het evenement diverse sponsorpakketten vastgesteld. Er kan, geheel in stijl gekozen worden van een Luitenant- tot een Kolonel Pakket. U kunt hieronder de sponsorpakketten downloaden.